1% dla Caritas

Szanowni Państwo!

Caritas Archidiecezji Katowickiej powołała Fundację Caritas Katowice, która posiada status OPP (Organizacji Pożytku Publicznego) KRS 0000291119. Na rzecz Fundacji Caritas podatnicy czyli Państwo, mogą przekazywać 1% podatku. Sposób przekazywania podatku jest następujący: podatnik w zeznaniu podatkowym wpisuje nazwę Organizacji Pożytku Publicznego oraz jej numer KRS. Na tej podstawie Urząd Skarbowy przekazuje odpowiednią kwotę na rzecz wskazanej organizacji.

Zachęcamy Państwa do wskazania Ośrodka Święta Faustyna w pozycji "Cel szczegółowy" zeznania podatkowego przez co, w sposób bezpośredni, wesprą Państwo działania Naszego Ośrodka.

Przekazane pieniądze zostaną wykorzystane na wsparcie ponad 100 placówek prowadzonych przez Caritas Archidiecezji Katowickiej. Są wśród nich:

Jeszcze raz zachęcam Państwa abyście podczas dokonywania rozliczeń podatkowych za rok 2015 przekazywali 1% swojego podatku na rzecz Fundacji Caritas Katowice. Fundacja Caritas Katowice KRS 0000291119

ZOBACZ FILM !!! - DLACZEGO WARTO PRZEKAZAĆ 1% WŁAŚNIE NAM