Wybitne osiągnięcia sportowe

Dzień 5 grudnia dla naszego Ośrodka i klubu sportowego Pryzmat był dniem  wyjątkowym i uroczystym. Na długi czas pozostanie w naszej pamięci i sercu. Nasza była uczestniczka Beata Boncol została uhonorowana za wybitne osiągnięcia sportowe - zdobyła dwa złote medale podczas Światowych Letnich Igrzysk Olimpiad Specjalnych w Los Angeles. Jej portret znalazł się w Alei Gwiazd w Tyskiej Galerii Sportu, obok tak znanychi rozpoznawalnych sportowców jak: Jerzy Dudek czy Mariusz Czerkawski. Mimo, iż nie jest już uczestniczką Środowiskowego Domu Samopomocy, nadal ma tu grono przyjaciół. Spotykają się, dzielą się swoimi troskami, wspierają i cieszą się wspólnie swoimi sukcesami. Ponad dwa lata temu dzięki wsparciu Ośrodka Beata podjęła pracę w Zakładzie Aktywizacji Zawodowej. Pracuje i jest samodzielna. Nie boi się wyzwań, z uniesioną głową przyjmuje to, co daje jej los. Skutecznie pokonuje różne obawy i własne słabości. Odniosła ogromny sukces w sporcie, który otworzył jej drogę do osiągania sukcesu w innych życiowych zmaganiach. Pokazała Nam, że niepełnosprawność nie stoi na przeszkodzie by osiągnąć sukces i być człowiekiem spełnionym. Cieszy nas fakt, że mieliśmy to szczęście mieć u siebie tak utytułowaną medalistkę. My ze swojej strony życzymy jej wszelkiej pomyślności, spełnienia marzeń i planów życiowych oraz wielu sukcesów w sporcie i po za nim.