Sztuka artystów niepełnosprawnych w Kobiórze

Dnia 5 stycznia nasz Ośrodek świętował wraz z mieszkańcami Kobióra otwarcie wystawy zatytułowanej „ Sztuka artystów niepełnosprawnych”. Tego dnia wyjechaliśmy autokarem i silną grupą dotarliśmy do Gminnego Domu Kultury przed  godziną 17.Miłą niespodzianką było dla nas uświetnienie tego wieczoru występami zespołów kobierskich: Kobiersko Czelodka , Chór Harmonia, Chór ExAnimo, Zespół pieśni „Kobiórzanie”. Podopieczni naszego Ośrodka dobrze bawili się na wspólnym kolędowaniu i gromko oklaskiwali kolejnych artystów. Następnie udaliśmy się na piętro do galerii, gdzie kierownik GDK pan Wojciech Piździoch uroczyście otworzył wystawę.Każdy artysta został wyróżniony tego dnia oklaskami i dyplomem pamiątkowym. Cieszyły nas ogromnie słowa pełne uznania dla naszej pracy oraz nieukrywany zachwyt dziełami, które zostały wykonane przez uczestników. Wieczór upłynął bardzo sympatycznie na wspólnych rozmowach przy kawie i pysznym „kołoczu”.  Mamy nadzieję, że takich okazji będzie  w przyszłości więcej, że znajdzie się czas na „spotkanie z drugim człowiekiem”. Wizyta w Kobiórze pokazała nam, że potrafimy ofiarować innym nie tylko czas, ale również podzielić się swoim talentem i po prostu okazać innym dobre serce.