XXI Śląski Mityng w Biegach Przełajowych Olimpiad Specjalnych

XXI Mityng w Biegach Przełajowych odbył się w tym roku 16 maja na przepięknie przygotowanym do przeprowadzenia zawodów Ośrodku wypoczynkowo-rekreacyjnym Paprocany. Zawody rozpoczęliśmy od Preeliminacji, po których stworzono grupy startowe do biegów finałowych. W czasie przerwy oprócz posiłku regeneracyjnego przygotowanego  przez pracowników Ośrodka Św. Faustyna, każdy chętny mógł wziąć udział w VI Rodzinnym Biegu Pamięci Józefa Kwiotka, gdzie na mecie czekała mała niespodzianka. Na Paprocany przyjechał również wóz strażacki i można było uczestniczyć w pokazie przygotowanym przez strażaków. Biegi finałowe rozpoczęły się uroczystą ceremonią otwarcia mityngu, które otworzyła Pani wicedyrektor do spraw ekonomicznych  firmy PEDMO – Bogumiła Wieczorek. Po ceremonii zawodnicy rozpoczęli zmagania o medale. Pierwsze starty na dystansie 2400m, i 1600m udało się nam przeprowadzić w sprzyjających warunkach atmosferycznych. Jednak niebo zaczęło się zmieniać i zaczęło mocno padać. Dlatego po 6 starcie na dystansie 800m, musieliśmy przerwać nasze zawody. Mimo mało sprzyjających warunków zawodnicy i trenerzy nie szczędzili nam dobrych słów pochwały za pracę która włożyliśmy w przygotowanie zawodów. My ze swojej strony dołączamy się do tych  słów i dziękujemy Wszystkim, bez których tych zawodów nie udało się przeprowadzić: pracownikom Ośrodka Św. Faustyna  za zaangażowanie które przyczyniły się do sprawnego przebiegu całej imprezy. Podziękowania należą się również naszym wieloletnim sponsorom: Urzędowi Miasta Tychy, Miejskiemu Ośrodkowi Sportu i Rekreacji Tychy, PEDMO SA Tychy,  Sertop  Sp. z o.o. Tychy, Ultra-med. strefa Sp. z o.o. za sprawowanie opieki medycznej, Piekarni Jaworek Cukierni Lubi-lu , Piekarni Krzysztof Broncel, Piekarni  PIOWO Sp. z o.o. , Piekarni Wygorzele, Piekarni Misztela., Piekarni Excellent. Korzystają z okazji chcielibyśmy tez podziękować firmą za przekazane środków dla Naszego klubu na zakup strojów sportowych.Firmie PEDMO- naszemu wieloletniemu sponsorowi, przyjacielowi olimpiad specjalnych.Firmie INVENIO QD i firmie PRO CARS które po raz pierwszy wsparły finansowo nasz klub po przez przekazanie środków na zakup nowych strojów sportowych dla naszych zawodników. Mamy nadzieję że w przyszłym roku pogoda dopisze i ponownie spotkamy się na zawodach-na które już serdecznie zapraszamy.