Majówka 2018

Dnia 26 maja 2018 roku po raz kolejny uczestnicy, podopieczni, pracownicy i zaproszeni goście spotkali się w ogrodzie naszego Ośrodka na pikniku rodzinnym. W tym roku majówka była „Piracka”. W ogrodzie pojawiła się tawerna kapitańska, przystań dla wymagających oraz wyspa skarbów. Goście w tym pięknym i słonecznym dniu mogli pobawić się w rytmach wspaniałej muzyki, o którą dbał zespół muzyczny panów Tomaszów. Dzieci robiły swoje chusty pirackie w kąciku plastycznym, malowały buźki, robiły wodne tatuaże. Wszyscy chętni brali udział w licznych zabawach i konkursach gdzie między innymi poszukiwali skarbów, łowili rybki, rzucali kokosem czy przeżywali sztorm na morzu. Nie mogło oczywiście zabraknąć kultowej gry w statki, gdzie rywalizowali ze sobą piraci i korsarze.Głodni i spragnieni korzystali z kapitańskiej tawerny zaopatrzonej w kiełbaski z grilla, krupniok, chleb ze smalcem no i oczywiście pyszne ciasta pieczone przez rodziny naszych podopiecznych. W przystani dla wymagających serwowane były pyszne drinki z owocami.W przerwach pomiędzy zabawami i konkursami wszyscy razem tańczyli, śpiewali i świetnie się bawili. Podziękowania należą się wszystkim zaangażowanym w przygotowanie tak wspaniałego pikniku. Dziękujemy wszystkim za przybycie i wspólną zabawę. Do zobaczenia za rok.