Wycieczka do Kiczyc

W dniach  21- 22.06.2018 uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej wzięli udział w wycieczce do Kiczyc oraz aeroklubu w Rybniku. Pierwszego dnia mieliśmy okazję zgłębić tajemnice lotnictwa , które przybliżał nam Pan przewodnik. Była możliwość zobaczyć samoloty z bliska oraz poznać ich historię. Duże wrażenie na naszej grupie zrobił samolot dromader, który służy do gaszenia lasów w naszym regionie.I tak pełni lotniczej pasji udaliśmy się do Ośrodka Wypoczynkowego H20 w Kiczycach, gdzie czekał na nas pyszny obiad oraz wiele atrakcji . Pierwszego dnia braliśmy udział w grach i zabawach integracyjnych, kąpaliśmy się w basenie, piekliśmy kiełbaski, a całość dnia dopełniła dyskoteka. Drugiego dnia przeżyliśmy  prawdziwą przygodę: wspinaliśmy się na wysokie drzewo w profesjonalnym sprzęcie, rozpalaliśmy ognisko  za pomocą krzesiwa oraz strzelaliśmy z łuku . Można by pisać i pisać, ale najlepiej zaprosimy do obejrzenia galerii. Był to dla nas dobry i intensywny czas wielu wspaniałych chwil.