Wycieczka do Warszawy

28 czerwca Środowiskowy Dom Samopomocy udał się na całodniową wycieczkę do Warszawy. Wyruszyliśmy wcześnie bo 5.30 rano. Po przyjeździe do stolicy zwiedziliśmy Muzeum Powstania Warszawskiego gdzie sporo dowiedzieliśmy się o tym niezwykle istotnym wydarzeniuw historii naszego narodu. Nieco później zjedliśmy pyszny obiad, po którym grupa skorzystała z kilku godzin czasu wolnego. Najwięksi kibice udali się w tym czasie na mecz o honor Polska-Japonia w strefie kibica. Pozostałe grupy przeszły na warszawską starówkę i do ogrodów Biblioteki Uniwersyteckiej. Mieliśmy też okazję być świadkami zmiany warty przy Grobie Nieznanego Żołnierza. W czasie wolnym nie obeszło się również bez wstąpienia do kawiarnek, sklepów i punktów z pamiątkami. Ostatnią z atrakcji było zwiedzenie stadionu PGE Narodowy gdzie mieliśmy okazję zajrzeć w niemal każdy zakątek tej największej w Polsce areny sportowej. Od przewodnika dowiedzieliśmy się jak funkcjonuję stadion na co dzień, dlaczego na płycie boiska rzadko pojawia się murawa, ile kosztuję rozłożenie dachu... i wiele innych ciekawych informacji. Nieco zmęczeni, ale z pozytywnymi emocjami udaliśmy się w podróż powrotną.Do Tychów wróciliśmy dnia następnego w nocy.